lunes, 14 de enero de 2008

Publicitat sobre l'Anorèxia

En aquest apartat parlarem de l’influencia que poden arribar a tenir alguns anuncis de productes dirigits a l’estètica del cos de les dones.

Molt sovint trobem anuncis d’alimentació especial per aquelles dones que desitgen rebaixar uns quilos de més. En aquests apareixen dones, generalment models, que es queixen pel seu físic i que recomanen un producte per rebaixar els “quilos que els hi sobren” per sentir-se millor.

Aquests tipus d’anuncis incentiven a la dona a la necessitat de ser com aquelles models. I aquesta necessitat tant generalitzada, ja que constantment som bombardejats per campanyes publicitàries d’aquests tipus (ex: operació bikini de Special K), han denotat una preocupació a diferents institucions a arreu del món. I es que en els últims anys l’índex d’anorèxia i bulimia ha crescut considerablement i ho han atribuït bastant als mitjans de comunicació ja que les dades de creixement coincideixen amb la seva aparició.

Precisament avui 14 de gener del 2008 ha sortit publicat al País una noticia sobre el tema [El Pais, 14 de gener de 2008]

A la pàgina de Comissió Federal del Comerç d’Estats Units podem veure com es preocupen per vigilar el compliment de les lleis que prohibeixen les pràctiques comercials anticompetitives, enganyoses o deslleials pels consumidors. En aquesta pàgina podem trobar una crítica als anuncis publicitaris de productes per aprimar i una sèrie de recomanacions a tenir en compte aquelles persones que els vegin i hi estiguin interessades.

Tots aquests productes animen a fer una dieta que no esta controlada per cap especialista i això provoca a aquelles persones que la segueixen a començar un desordre alimentari que pot perjudicar la seva salut i en els casos més greus arribar a l’anorèxia i a la bulimia.

La Vanguardia, 11 de Desembre 2007 va publicar una noticia molt significativa respecte a aquest tema ja que podem veure que les institucions s’estan movent i això pot significar l’inici d’un canvi de mentalitat per a la societat.



Algunes marques com Dove, han identificat aquest problema que hi ha actualment en la nostre societat i han canviat l’estratègia de les seves campanyes publicitàries amb l’eslògan: “Para la belleza real”. I també han fet una Fundació Dove per l'autoestima desenvolupada amb l’objectiu d’ajudar a la pròxima generació a lliurar-se dels estereotips de bellesa restrictius que han inculcat els mitjans de comunicació en els últims anys.



Anunci Dove Hong Kong


La preocupació que ha generat aquest tema ha estat a nivell mundial i avui dia molts països estan llençant campanyes contra l’anorèxia i la bulimia, com és el cas de Suécia (per més informació visitar l'artícle a alt1040.com):


Anunci Suec en contra de l'anorèxia


per Emma Bueno

No hay comentarios: