miércoles, 9 de enero de 2008

Introducció

Aquest treball forma part de l'assignatura Seminari III dels estudis de Publicitat i Relacions Públiques de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull). La feina que se'ns ha demanat és un estudi de l'impacte que suposa l'existència de la Publicitat en la societat.

L'anàlisi el farem, en un principi, a partir de diversos exemples d'anuncis publicitaris en diversos formats que han provocat crítiques i opinions respecte els temes que tracta. Utilitzarem principalment spots televisius pel ressò que aquest mitjà té en el món contemporani. Aquests anuncis els separarem en 4 temes principals respecte el que tracten cadascun dels anuncis. El primer tracta específicament el de l'anorèxia i els desordres alimenticis. El segon tema es tracta del Medi Ambient i l'impacte que té sobre la publicitat. Un tercer tema serà la publicitat del trànsit, apartat que es centrarà en campanyes espanyoles. Finalment tindran lloc els anuncis prohibits i un apartat específic de la publicitat subliminal.

A partir d'aquests anuncis, les limitacions que ja procura dur a terme la Llei General de Publicitat del nostre païs (tot i que Internet, el suport del nostre treball, trenqui totes les fronteres), juntament amb alguna proposta publicitària de l'estat i cites d'altres autors, intentarem fer una petita introspecció en el que ha de tenir-se en compte quan es fa publicitat.


Emma Bueno
Albert Grau
Marcel Tomàs
Daniel Vivancos

No hay comentarios: