lunes, 14 de enero de 2008

Publicitat sobre el Medi Ambient

La publicitat sempre s’ha caracteritzat per ser un reflex de la societat. Actualment vivim en una societat de consum, per tant, la publicitat també incita a la compra de productes de manera consumista. És per això que Greenpeace i Digital+ es van posar d’acord per intentar frenar una mica aquesta tendència consumista de la publicitat i, de retruc, intentar canviar la societat, si més no, donar a coneixer un aspecte més social de la publicitat. La col·laboració entre Greenpeace i Digital+ ha donat com a resultat un documental prou interessant sobre el canvi climàtic, titulat “Un anuncio incómodo”. El documental ens mostra com seria o com podria ser la publicitat d’aquí a vint anys si seguim aquest ritme de vida en què el medi ambient no és una prioritat per la majoria de la població.
En el documental veiem com un grup d’agències de publicitat més importants d’Espanya presenten els seus spots per a televisió per conscienciar a la població sobre el canvi climàtic. Aquests són alguns exemples del que es pot veure al documental:


Anunci respecte el medi ambient d'Audi


Anunci respecte el medi ambient de Greenpeace


Anunci respecte el medi ambient de Digital+

A banda d’aquesta iniciativa, la única marca que ha apostat clarament per fer alguna cosa en contra del canvi climatic és Renault amb la seva campanya de motors ecolòics ECO2.


Anunci Renault ECO2

Per contra, la resta de marques de cotxes segueixen apostan per motors de grans cilindrades, amb consums molt alts i amb la conseqüent emissió de gassos contaminants, com per exemple els 4X4, que últimament s’han posat de moda i a Espanya s’ha decidit posar fre a aquesta tendència, si més no, estabilitzar la venda d’aquest tipus de cotxes.És per això que s’ha decidit augmentar l’impost sobre aquest tipus de cotxes.
Així doncs, anuncis com els del Volkswagen Touareg o el BMW X5, anuncis molt atractius visualment, podrien tenir, en un futur no molt llunyà, les hores comptades.



Anunci BMW X5


Anunci VW Touareg


Per Albert Grau

No hay comentarios: